25 Ağustos 2015 Salı

 


ARAF....



   Ne zordur insanın arafta kalması.Mantığın ve kalbin arasında kalmak en büyük araf.Tıpkı sözcük anlamı gibi cennet ile cehennem arasında kalırsın.Canının yanacağını bile bile cehenneme gitmek istersin kalbine söz dinletemezsin.Oysa hayat senin elinde ve gerçekten kısa.Yaşanılması gereken en güzel günleri cehenneme çeviren sensin yine.
     Bir kitap da okudum ve laf çok hoşuma gitti."Mantığın olmadığı yerde anlam,anlamın olmadığı yerde ise duygu kalmaz."Biz mantığımızı kaybettiğimizde duygularımızı yitiriyoruz aslında.Kalbimi dinledim cümlesi de yalan oluyor bu durumda.Ben araftan çıkmak  ve artık mantığımı dinlemek istiyorum,yoksa ben denizkızı olmaktan uzaklaşacağım.
Deniz Kızı



22 Ağustos 2015 Cumartesi

Son kare...

Bir Agustos gecesi ,saat 23 ,yer şehrin karşısı..Bir beyaz araba.Plakası tanıdık.Işıklı apratmanların önüne parkedilmiş daha yeni.Bir yeşil elbiseli kadın.Çökmüş banka.kalakalmış,elinde telefonu ,zaman durmuş sanki.. 2 aydır süren çırpınışların sonu.. Gözünde etraftan sakladığı gözyaşları..Artık şüphelerin yerini gerçekler almış...Bir bıçak ,kalbine saplanmış ,sapında tanıdık parmaklar.. Çevirdikçe çeviriyor içinde..daha derine..daha kanlı ,daha kırmızı.. Tüm kan hücum etmiş kalbine vücudundaki.. Sıcak havaya rağmen titriyor... Yıllarca önce aşkla, tutkuyla ,güvenle ,sadakatle, herşeyi geride bırakarak başladığı hikayenin son karesi bu....
Aykızı


Dokunuşlar yabancı kaldı artık...

Parmakları aklıma düştü birden.. Beni seven, dokunan... Şimdi başka tene dokunan parmakları.. Dokunduğunda içimi titreten..sonra elleri,elleri tutan elleri.. Tuttuğunda içime sıcak bir şey akardı, sımsıcak ısıtan..şimdi başka  tenlerde gezinen elleri... Sonra dudakları aklıma düştü... İnce konuşurken garip birşekilde kıvrılan, güldüğünde dokunmak istediğim dudakları,,beni gördüğünde öpen, vedalaşırken küçük öpücükler dokunduran şimdi başkasının olan dudakları... En sonda gözleri düştü aklıma... Kaybolmak istediğim..baktığında içimde hissetiğim derinlikteki gözleri...şimdi başkasına bakan başkasını ısıtan gözler..birde yanağını avucumun içine aldığımda, ellerimin sıcaklığını hissedip,gözlerini kapatıp, hafif yana yatırması başını.. 
Şimdi benle değil hiçbiri.. Başka tenlerde arıyor mutluluğu,,,
Ay kızı

Işıksızım...

Tünellerde kayboldum.bir sızıntı oldu ışık gözümün önünde.bir umut yürüdüm ,yürüdüm.bir duvara çarptım kalbimi.sağıma döndüm aynı buz gibi soğuk duvar.soluma döndüm aynı.dokundum parmaklarımla,kupkuru hissiz taş yığını. Gözümü daha çok açtım ne görürüm diye.sadece siyah.
Ben siyahlarda kaybolmuşum.ışığımı kaybetmişim...bir umuda bağlanmışım,rüyalar görmüşüm.gerçeği kaçırmışım...
Ay kızı

10 Ağustos 2015 Pazartesi

İlgi beklentisi....

Seninle birileri ilgilensin istersin hep insanoğlunun genetiginde var bu.Doğar doğmaz  başlıyor ilgi isteği.Sadece yaşamsal ihtiyaçlar için değil esas ilgilensinler diye ağlar insan bebekliğin de.Çocukluğumuz da yere düşüp dizimizi kanattığımızda acıyan yer dizimiz değil kalbimizdir.İlgi beklediğimiz için ağlarız annemize. İlk sevgiliniz olduğunda hep bizi sevsin isteriz bize ilgi göstersin, gençliğimizin toyluğu ile.Sonra evlenir eşimizden bekleriz. İlgi sevdiğini göstermektir bizim için. Yanındayım demektir, senin hissetiğin bütün duyguları onun da hissetmesidir.İlginin sözlerle olanından çok dokunarak olanı  bizde etkilidir.Sarılmak,  elini tutmak, öpmek  saçların okşanması o an herhangi  bir kelimeden daha etkilidir insan için. Sözler uçar ama dokunuşlar  kalıcıdır.O dokunuşlarda beş duyumuzu da kullanırız.Beynimiz ve Kalbimiz o dokunuşları kazımıştır belleğine.Sevginin adeta temel taşıdır.
İlginiz bol  olsun....
Deniz Kızı. ...  

9 Ağustos 2015 Pazar

Sessizliği Dinlemek...


Ben sık sık yaparım...size söylenmeyenleri , söylenmek isteyip, söylenemeyenleri duyarsınız, o sese dönüşmemiş kelimelerde..havada asılı kalan, ses olamamış kelimeler.. Neler anlatır neler..bazen sevgiyi, bazen pişmanlığı, bazen bir itirafı.. En kıymetlisidir aslında..dudaktan çıkmaz belki ama yürekten çıkıp dudaga kadar gelip yutkunulan kelimeler , duygulardır onlar,,,süslenmemiş, sansürlenmemiş..yalın sade içten.. Belkide bize lazım olan odur.. Kandırılmamış duygular.. Sessizliği dinleyin , söyleneni değil...gerçek orda...

Ay kızı

5 Ağustos 2015 Çarşamba

        



Yara....


     Yalnızlık duygusu ile doğar insan .Anne karnından göbek kordonu kesilip çıkarıldığı gün bağları koptuğu için kendini hep yalnız ve terk edilmiş hisseder.Bazı insanlarda bu güven eksikliğine sebep olur.Annesi onu ayırmıştır kendinden bu yüzden bütün insanların ona aynı şeyi yapacağını düşünüp zor bağlanır bir insana  ve zor sever.Çok sevse de göstermek istemez sevgisini.Bu yüzden hep kendilerini mutsuz ve yalnız hissederler.Kimi de korkar insanlardan annesi gibi bırakacağından .Çok bağlanır onlara, çok sever bu yüzden.Kimi zamanda kendinden vazgeçer onun için.Her türlü riski alır hayatını bile.Onlar da yalnız hisseder.Çünkü bu kadar büyük bir sevgi korkutur insanları.Bu iki farklı insan sevgili olduğunda ise, diğeri sevgiden korksa da  onu bırakmak istemez .Kimseden görmediği ,annesinin bile yapmadığı ilgi hoşuna gider.Gelgitler yaşar ve hep daha fazlasını ister ondan.Verici olan da hep verir.Kendini unutuncaya kadar sever.Ama bilir bir yanı bir gün onun gideceğini.O yüzden her anı  sanki ilkmiş gibi yaşar onunla.İlk kez öpüşüyor ,ilk kez sevişiyor,ilk kez sarılıyor gibi.
    Bağlılıktan korkan gider bir gün, ardına bile bakmadan.Geride kalan bilir onun yüreğinin bir parçasının onda kaldığını umutla bekler dönmesini hiç geri dönmese de......
     Giden mi hep yaralıdır ve yarasını başka yaralar açarak iyileştirmeye çalışır.Ama her seferinde daha kötü olur.Yara derindir çünkü iyileşmez.
  Sevgiden korkmadığımız günler olsun.....

   Deniz Kızı

3 Ağustos 2015 Pazartesi



Mavi Egenin Kızları 


Deniz Kızı:Aşk bizi delilikten sonra bizi bilgeliğe de ulaştıracak.
Ay Kızı:Ben farklı bir yerdeyim ,bu söylediklerine karşılık,  daha sert acıtıcı ama gerçek sözlerim olabilirim ,alınma....
Deniz Kızı:İyi şeyler olacak hissediyorum,sadece gönlünü ve ruhunu serbest bırak.
Ay Kızı:İyi de Polyanna, bıraktım onları ben  bulamıyorum.
Deniz Kızı:Buluyorsun canım .Çektiğin her fotoda yazdığın her yazıda var..
Ay Kızı:Belki oralara gömdüm gönlümü aşkımı
Deniz Kızı:Belki de ....Sana değer veren ,güzel bulan, seven insanlar var onların her birindesin.