30 Temmuz 2015 Perşembe

Masal...



Masal.....



      Kadın bazen  kendisini bir masalın içinde bulur.O gün öyle özel görür ki kendini tıpkı masallardaki prensesler gibidir.Ama temkinlidir bir yanı yine.Çünkü bilir Sinderella sihir bozulunca yine külkedisidir.
   Yine de Sinderella olmanın tadını çıkarın bir anlık bile olsa.....
    Deniz Kızı


28 Temmuz 2015 Salı




O An....


Sadece o ana ait olmak ,zamanın durmasını istemek ,bir mucizenin gerçekleşmesini istemektir.Özellikle onun yanında olduğun zaman bu mucize gerçekleşsin diye dua edersin.Gözlerin gözleri ile buluştuğunda orada kendini onun gözüyle gördüğünde, zaman dursun ve hep sen orada kal.Etrafındaki bütün her şey dursun sadece ikinizin nefesi ve ışıltısı olsun o an.Onun sen, senin o olması ,  kimselerin fark etmediği saf sevginin içinde kaybolma isteği.
     Ama bu hayat karmaşığında çirkinlikler içinde kayboluyor sevgiler  tükeniyor,tüketiyoruz.Mucize aslında elimizdeyken kaybediyoruz onu.Çünkü inanç ve umutlarımızı yıkan yaralar var içimiz de; o kadar derin ki zamana ait olmayı bile beceremiyoruz.
    Ben artık o ana ait olmayı ve mucizeyi gerçekleştirmeyi istiyorum, deli yeşil ormanlarda kaybolmak ve BİZ olmak.....
Denizkızı....

Kimsenin izi kalsın istemezsin bazen...

Kimsenin izi kalsın istemezsin bazen..Çünkü anıları taşıyacak gücün bile olmaz.Giden onları da götürsün dersin...

Herşey geçecek de ..yenileri gelene kadar ..biliyorum zor..bana da zor geliyor..hep böyle kırgın ve eksik kalacakmışım gibi...

Oysa acı da mutluluk da geçerken uğruyor..ne kaldı geçmişteki mutluluklarından ve acılarından...

Ay kızı

..

22 Temmuz 2015 Çarşamba

Maske...

    Sizin hiç bir insanın karşısında, kendinizi sanki annenizin karnında çıkmış gibi bir çıplaklıkta hissettiğiniz oldu mu?Bütün maskelerinizi çıkarttınız mı hiç başka birisine ,tamamen gece olduğu gibi kendiniz oldunuz mu?Ben bunu yaptım sanki kör oldum ve çözüldüm karşısında tamamen ben olarak yeniden doğdum.Kolay olmadı maskeleri çıkartmak,hele ki masumiyet maskemi çıkartmak.Bütün günahlarımı sıraladım ardı ardına ben buyum dedim.Beni bırakır gider, üzülür benden nefret eder diye düşünmedim.Çünkü beni esas böyle sevecek bir insan vardı karşımda.Güvendim sonuna kadar da güveneceğim.Onun daha maskelerinin hepsi inmedi bir maskesi daha var.Ve onu çıkartmaktan korkuyor.Çünkü bir çoğumuz gibi kendini güçsüz hissedeceğini düşünüyor benim karşımda.Bilmiyor ki daha güçlenecek.Tıpkı bir tohumun doğuşu gibi toprağını silkeleyip uyanacak yeryüzüne.
    Azra Kohen'ın üçlü seri kitabının sonuncusunu okuyorum.Pi kitabı.Orada da anlatıyor.Kendimiz olmak ve maskelerimizi masanın üstüne bıraktığımız birisinin olması.
    Hadi şimdi yapın en sevdiğinize anlatın size dair bütün zayıflıkları günahları kötülükleri.İçinizi temizleyin arının anlattıkça ana rahminden çıkmışcasına tertemiz olun.......
Denizkızı.....

16 Temmuz 2015 Perşembe

Eski Bayramların Tadı. ..




Özlem......



      Çocukluğumda ki bayramları özlüyorum. Çünkü o bayramlar saf ve temizdi.Sadece bayramdan bayrama annemin diktiği o güzel elbise ve kırmızı ayakkabılar. Kendimi bayramda Sinderella'ya benzetirdim. Maddi zorlukların olduğu ama manevi değerlere önem verilen yıllardı o yıllar...
   Bayram yerleri kurulurdu, faytonların atların binildiği, elle çevrilen dönen salıncakların olduğu macun pamuk şekeri satılan. 
    Bayram sabahı benden mutlusu olmazdı.Babamın elinden tutup Bayram yerine götürdüğü,babamın olduğu bayramlardı. 
     Şimdi benim için bayramların eski anlamı kalmadı.Çünķü bir kızın babası öldüyse  içindeki bayramlarda bitiyor.Sadece geçmişin güzel anıları kalıyor.
Deniz Kızı

15 Temmuz 2015 Çarşamba

Birini hayatınız boyunca sevmek mümkün mü?


     
    Birini hayatınız boyunca sevmek mümkün mü? 


sabah gözünüzü açar açmaz onu düşünürsünüz..
her duyduğunuz söz anlamsız da olsa ondan anılar getirir size..
her dokunduğunuz eşyada izi vardır..
her fotoğrafta onla geçirdiğiniz ama geçip giden zaman..
silmek istedikçe aklınıza gönlünüze daha çok kazımır..
kilometrelerce uzağada gitseniz  yan koltuğa bir bakarsınız..o ve onla yaşadıklarınızla yanı
başınızda..
Başkaları girsin hayatıma unuturum dersiniz..kandırısınız kendinizi..
Ondan sonrası bir boşluktur..
Zamanla dersiniz....Yok öyle birşey..Zaman özlemiyle beraber gelir size..
Kokusunu, sesini,ellerini,sarılışını,her detayıda dahada net hatırlatır size..

Ne akıl,ne de evren unutur....
Siz sadece yaşamaya çalışırsınız onsuz..Yaşananların tekrarı olmayacağını bile bile..yinede beklersiniz...
Çünkü beklemekde aşkın devamıdır..
Onu günlerce yıllarca görmesenizde...sevmeye devam edersiniz...
O gitsede...Hiç bitmez sizde..
Evet ..Birini hayatınız boyunca sevmek mümkün...
Çünkü;  o , sizin duygularınızın, benliğinizin,anılarınızın,umutlarınızın bir parçasıdır..
Ay kızı

14 Temmuz 2015 Salı

     


Ben olmak....


     Bazen  çaresiz kalırsın.Elinden hiçbir şey gelmez.Her şey üst üste gelmiştir.Sanki kader hepsinin aynı zamanda  olmasını ister gibi.Yüreğine bir sıkıntı saplanır.Ne yapsan gitmeyen bir sıkıntı ,dostunu ararsın.Çaresizdir o da senin karşında çünkü senin umudun olmayınca dostunda umudu yoktur.Ne yapabilir ki başkası senin için kendi kendinin ilacı olmayınca kimse sana yardım edemiyor.Suyun hep boş tarafını gördüğün zamanlar kendini şöyle bir silkeleyip umut kapısını aralamak yine senin elinde. Kendine değer verirsen geçecek her şey.
      Bizi en başta üzen sevdiklerimiz.Onların bizi daha çok sevmesini ve hep ilgi göstermesini istiyoruz.Peki biz kendimizi seviyor muyuz?İşte bizlerin problemi bu.Bir başkasını severken kendimizi sevmeyi unutuyoruz.Sonra da hayal kırıklığına uğruyoruz.Çünkü onlar olmadan bir ben olamıyoruz.Oysa klişe bir laf ama yalnız doğduk, yalnız öleceğiz.Bir dostum demişti bana birbirimizi ne kadar seversek sevelim yalnızlık ömür boyu.Mutluluğumuz kendi elimizde yani,başkasından beklemek o kişiye bu sorumluluğu vermekte bir süre sonra o kişiyi sıkıyor.Dostlar ve sevgili olacak hayatımızda hep.Ama onları severken kendimizi unutmak sadece bizi değil onları da mutsuz edecektir.
       Beni seviyorum her şeyi ile hataları ve çirkinlikleri ile de.....

   Deniz Kızı



12 Temmuz 2015 Pazar

Aret Vartanyan

Gitme Zamanı
  Aret Vartanyan...

   Dün Aret Vartanyan 'ın imza günüydü..Kitapları ve kendi çok özel.İkinci kere imza gününe katıldım.Verdiği pozitif enerji o kadar fazla ki orada ki bütün insanları etkiliyor.Herkesin yüzünde kocaman bir gülümseme,birbirinden yardım isteyenler;benim fotoğrafımı çekersiniz değil mi ben de sizin kini çekeceğim.Ben ilk imza gününden tanıştığım birisi ile hala arkadaşım.Hatta o da vardı.

Areti bu kadar kadının sevme sebebi sanırım bizim ruhumuzu okumasını öğrenmiş.Kadın ruhu değil insan ruhu.Kadın ve erkeği her özelliğini bu kadar iyi anlatan ve kendi hayatından da örnekler verip dürüst davranan insan sevilmeyi de hak ediyordur.
Deniz Kızı


11 Temmuz 2015 Cumartesi

   

Dost

   İnsanın yaşamı boyunca bir sürü arkadaşı olur.Ama gerçekten dost olduğu, asıl önemlisi maskenizi yanında çıkardığınız  kişiler çok fazla değildir.Sizi olduğunuz gibi kabul eden,sizinle ortak konuşacak hatta susacak konular bulan insan.Benim de hayatımda çok özel dostlarım var.O dostlar ki ihtiyacım olan her zaman yanımda, ben ne düşünürsem aklımdan geçen düşünceyi uzakta olsa bile hissedip yanımda olan.Evet bir insanı sevince uzaklık bile önemli değil bence.Bir dostum var benim. Ben kendimi bildim bileli tanıyorum onu ,çok uzun seneler oldu.ne yazık ki o başka bir şehre gitti.Önceleri çok üzülmüştüm.Eskisi gibi olamayacağız yanımda değil artık diye.Belki inanmayacaksınız  ama biz şu anda onunla dostluğumuzun zirvesini yaşıyoruz.Birbirimize duyduğumuz ÖZLEM belki de dedim önceleri bizi bu kadar derin yakınlaştıran.Sonra düşündüm biz artık dostluk aşamasını da geçmişiz kardeş olmuşuz.Bizim için mesafeler engel değil.Gerçekten bir insana değer veriyorsan ve seviyorsan hep yanındasın.

Seni çok seviyorum can dostum Hoş geldin şehrimize 
Deniz Kızı



10 Temmuz 2015 Cuma

Beyaz Yalanlar..

   Bugün Kenan Doğulu'nun şarkısını dinlerken dedim ki ne kadar çok beyaz yalan söyleniyor.O an için verilen küçük bir umut.Tamam,söz birlikte gideriz,sonra söz birlikte yaparız,gittiğine üzülme değmez,aşk diye bir şey yok zaten ve seni bir daha hiç üzmeyeceğim.Gün içinde söylediğimiz üstelikte en sevdiklerimize söylediğimiz yalanlar.Hepsi onlar kırılmasın diye.Peki onlar inanıyor mu biz inanıyor muyuz ?Sadece miş gibi yapıyoruz.Bir dostum demişti miş gibi yaşantı bizim.Ya katlanacağız ya da çok uzaklara gideceğiz......

Deniz Kızı











9 Temmuz 2015 Perşembe

Beklemek....

   Beklemek ne kadar zor.Zamanın çarkları hiç dönmüyor.Hayatımız hep bir şeyleri beklemek ile geçiyor.Ama en zor olanı uzaktaki sevdiğini beklemek.Geliyorum der sana beklersin,dakikalar bir ömür gibi gelir.O saatler geçmek bilmez.Onun yanında iken birbiri ile yarış yapan akrep ve yelkovan ,beklerken kaplumbağa hızında döner.Elin hep telefonda çalmasını beklersin.Çalıp çalmadığını hatta bir arkadaşına test ettirirsin.
   Ve beklediğiniz telefon çalar ben geldim bekliyorum seni der sevdiğin.Görünce onu zaman dursun istersin.Ona gözlerinin içine baktığında iyi ki beklemişim, dersin iyi ki beklemişim....

Deniz Kızı

8 Temmuz 2015 Çarşamba

   




Eksik Yanım


  Bir dostunuzla birliktesiniz o gün hem de yanında çok mutlu olduğunuz.Mutlusunuz ama bir tarafınız durgun, düşünceli.Yerinizde duramıyorsunuz gitmek istiyorsunuz  neresi olduğunu bilmiyorsunuz.Aramıza hoş geldiniz.Sizin de bir yanınız eksik.Ve ne yaparsanız yapın sizi mutlu edecek ;yeniden yalnızlık kabuğuna çekilip hüzne kapılırsınız.Çünkü diğer yarımınız yoktur yanınızda .Özlem vardır hep içinizde , öyle bir duygudur ki o özlem ölümden beter.Eksik yanınıza duyduğunuz özlem.Eksik yanınız kim mi?Sizi tamamlayan insan,sizi olduğu gibi gören gerektiğinde özgür bırakan ama çok seven SEVDİĞİNİZ ,AŞKINIZ.Onu belki buldunuz bir kere ama gitti,ya da hiç öyle biri olmadı hayatınızda hep onu aradınız.Birbirini tamamlayan birileri  var mı bu dünyada bilmiyorum.En büyük aşklar bile birbirine kavuşamazken eksik yanımızı beklemek hayal mi?
     Bunun cevabını da bilmiyorum.Ama ben Hayal Kurmayı çok seviyorum.

    Eksik yanımı tamamlarım elbet bir gün......

Deniz Kızı

7 Temmuz 2015 Salı

Sabaha az kaldı...


Gece...
işte bu saatler ..."ben" olduğum saatler..Gündüzün aydınlığından kaçıp geceye sığınıyorum..
İçimdeki yıkıntıları  göstermemek için, gülümsemek , rol yapmak zorunda değilim şimdi..Dik durmak zorunda değilim dünyaya inat..yıkılmadım ayaktayım nidalarına gerek yok artık..Çünkü bu saatler..Neysem "o" yum..
Akıtabilirim artık içime akan gözyaşlarımı..Acımı çıkarıp ,masaya karşıma oturtup,,Hadi..artık yalnızsın..Kendin ol..Bırak,direnme..Ne yapmak istiyorsun,bağıra  bağıra "neden " diye sormak mı,..yoksa çöküp bir köşeye kafanı kollarının arasına alıp sessizce ağlamak mı...Hadi sabaha az kaldı...Yarın yine alacaksın gece olduğunda vestiyere astığın maskeyi,önce aynalara gülümseyeceksin...sonra dünyaya..
Sabaha az kaldı..
Ay kızı
        Bugün Frida Kahlo'nun doğum günü.Aslında 6 Temmuz da doğan Frida Meksika Devrimin yapıldığı 7 Temmuzu doğum günü ilan etmiş.Frida Kahlo adını ilk 2002  yapımı  hayatının  anlatıldığı bir  filmde duymuştum.Meksikalı bir ressam olan Frida'nın öyküsü beni gerçekten çok etkiledi.
     Altı yaşında geçirdiği çocuk felci sonucu bacağı sakat kalan Frida'yı talihsizlikler peşini bırakmıyor 18 yaşında da geçirdiği kaza sonucu yıllarca hastahaneler ve doktorlardan kurtulamıyor.Çok acılar yaşıyor.Ama o yılmıyor resime sarılıyor.En sevdiği şeye.En iyisi oluyor kısa zamanda
   Ve aşkı da büyük tabii ki bu özel kadının Diego.Diego ile yaşadıkları aşk kendi hayatı gibi fırtınalı ama hep aynı tutku ile devam etmiş.Başkalarını bulmuşlar ama yine birbirlerinin yanına dönmüşler.İkisi de diğerinin zaafına ,yanlışlarına önce kızıp sonra affetmiş.Dillere destan bir aşk hikayesi.Bu kadar zorluklara katlanan Frida aşkın karşısında güçlü olamamış yenik düşmüş her seferinde.
   Biz kadınların ne kadar güçlü olursak olalım en zayıf yanımız aşk.İlk aşk hiç bir zaman unutulmuyor özellikle.Eğer onunla birlikte değilsek hep bir yanımız eksik kalıyor. Frida bacağının bile eksikliğine katlanmış.Ama yüreğindeki eksikliğe dayanamamış Diego' ya geri dönmüş hep.
     Onun sanırım en çok bu yanı etkiledi beni.Bence aşkda da cesaretli davranmış.Her şeyi ile Diego'yu kabul etmiş. Aşk dan ötesi belki de artık onu kaybetmektense bedensel bütün acıları çekmeye razı.Bütün bu karışıklıklar içinde umudunu ve hayat sevincini hiç kaybetmiyor her şeye rağmen.
    Frida iyi ki yaşadın her şeyi iyi ki cesaretliydin
Deniz Kızı



6 Temmuz 2015 Pazartesi

Tepekule Kongre Merkzinde açık hava sinema keyfi yaptık mavi egenin kızları.
"beni unutma..."
ne güzel bir filmdi...
Alzeimer...unutmak..anıları dahi unutmak..seni sen yapan herşeyi..
kendini unutmak..
kim hazır olabilir ki böyle bir son'a....


Bazen...

Bazen....
olmaz ..zorlama...
Belki "O" değildir...
Yada "o "vakit" değildir...

Ay kızı

2 Temmuz 2015 Perşembe

Susmak ;
en iyi cevap falan değildir..
Susmak kabullenmektir.
Çaresizlik tesellisidir,
hazmetmektir,
sineye çekmektir,
yenilmektir..
Kavgalardan,ağlayarak eve dönmektir..
Ne yazarsanız yazın,
sustuktan sonra 'çünkü'lere bir paragraf açamazsınız.
Gece 'keşke' ile yatıp,
sabah 'neyse' ile uyanırsınız...
Artık buna,
ne kadar dayanırsanız...


Eren Kazım Yıldırım