7 Temmuz 2015 Salı

        Bugün Frida Kahlo'nun doğum günü.Aslında 6 Temmuz da doğan Frida Meksika Devrimin yapıldığı 7 Temmuzu doğum günü ilan etmiş.Frida Kahlo adını ilk 2002  yapımı  hayatının  anlatıldığı bir  filmde duymuştum.Meksikalı bir ressam olan Frida'nın öyküsü beni gerçekten çok etkiledi.
     Altı yaşında geçirdiği çocuk felci sonucu bacağı sakat kalan Frida'yı talihsizlikler peşini bırakmıyor 18 yaşında da geçirdiği kaza sonucu yıllarca hastahaneler ve doktorlardan kurtulamıyor.Çok acılar yaşıyor.Ama o yılmıyor resime sarılıyor.En sevdiği şeye.En iyisi oluyor kısa zamanda
   Ve aşkı da büyük tabii ki bu özel kadının Diego.Diego ile yaşadıkları aşk kendi hayatı gibi fırtınalı ama hep aynı tutku ile devam etmiş.Başkalarını bulmuşlar ama yine birbirlerinin yanına dönmüşler.İkisi de diğerinin zaafına ,yanlışlarına önce kızıp sonra affetmiş.Dillere destan bir aşk hikayesi.Bu kadar zorluklara katlanan Frida aşkın karşısında güçlü olamamış yenik düşmüş her seferinde.
   Biz kadınların ne kadar güçlü olursak olalım en zayıf yanımız aşk.İlk aşk hiç bir zaman unutulmuyor özellikle.Eğer onunla birlikte değilsek hep bir yanımız eksik kalıyor. Frida bacağının bile eksikliğine katlanmış.Ama yüreğindeki eksikliğe dayanamamış Diego' ya geri dönmüş hep.
     Onun sanırım en çok bu yanı etkiledi beni.Bence aşkda da cesaretli davranmış.Her şeyi ile Diego'yu kabul etmiş. Aşk dan ötesi belki de artık onu kaybetmektense bedensel bütün acıları çekmeye razı.Bütün bu karışıklıklar içinde umudunu ve hayat sevincini hiç kaybetmiyor her şeye rağmen.
    Frida iyi ki yaşadın her şeyi iyi ki cesaretliydin
Deniz Kızı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder