29 Eylül 2015 Salı





Gerçek Sevgi....



    Kim beni daha çok seviyor?Sevginin ölçüsü nedir?Sevgi nedir benim  için?Hep sorarım bu soruları kendime.Bu aralar daha çok sorar oldum.Sevginin ölçüsü veya karşılığı yok benim için. Ben sevdiğim insana ki bu insan sevgili, arkadaş ,dost,çocuk, eş kim olursa , yaptığım bütün her şeyi, karşılığını istemeden ve gönlümden geçerek  yapıyorum.Ama gerçek sevginin zor bulunduğu bu zamanlarda insanlar için hep karşılığı olmalı ,verilen her şeyin.Bu yüzden çoğu zaman zarar görüyorum.
    Sanırım en çok kendimizi unuttuğumuz zaman zarar görüyoruz.Tabii ki sevdiğimizi düşüneceğiz her açıdan ama önceliğimiz kendimiz olmadığında değerimiz düşüyor kim olursa olsun.Onun karşısında güçsüz oluyorsun ya da ona hep muhtaç.Hele ki bir insanı sevmeye başladığınızdan itibaren kaybetme korkunuz olursa bu güven eksikliğine sebep oluyor ki onu sonunda kaybediyorsunuz.
     Güven ,önce kendine  sonra sevdiğine duyacağın saygı ve sonunda karşılık istemeden verdiğin sevgi.İşte bunun sonunda gerçek sevgiye ulaşacaksın.
    Gerçek sevgileri yaşadım ve yaşıyorum.Ama benim kendim olmamdan lütfen vazgeçmemi beklemesin kimse.Ben de sevdiğimden bunu beklemem.Kimse kimseyi değiştiremez.Maskelerini taktığın insanları sevemezsin....
    Maskesiz gerçek sevgiler hepinize

    Deniz Kızı....


  

25 Eylül 2015 Cuma

Bayram...

    






     Benim için bayram eski anılarda  kalan mutlu günler.  Üç gün önceden alınan koyun bahçeli evimizin çam ağacına bağlanır özenle beslenirdi. Babam köyünün özlemini böyle giderdiğini söylerdi.Kesim esnasında ağlar ,aklına gurbette ki oğlu gelirdi.Bütün kurban edilen koyunlar oğluydu sanki.Sofralar açılırdı, hemen ocağı konulan etler için. Biri toplanır öteki açılırdı sofraların. Misafir eksik olmazdı bayramın son gününe kadar evimizden.Biz de hep bayramın sonrasında yapardık.
   Annem dikerdi bayram elbisesini.Bayramdan bayrama dikilen elbise alınan ayakkabı çok kıymetliydi benim için.Yatağın yanına koyardım ben de onları.Babam misafirden fırsat bulduğu ilk anda bayram yerine at ve fayton bindirmeye götürürdü. 
   Bayramın amacı babam için  küsleri barıştırmak,uzaklıktan dolayı ayrı düşenlerin buluşması ,ailenin bir araya gelmesi,benim için ise kırmızı ayakkabıydı dönen etek horoz  şekeri idi o zamanlar.Duygularımız temizdi.Paylaşırdık bayram harçlıklarını şeker ve top  almak için.Henüz kirletilmemiş zamanlardı onlar.Şimdi ise tatil sadece.Çünkü para herkesi esir almış.Unutmuş özel günleri.Yaşamak için çalışıyorum diyor ama yaşıyor mu gerçekten....
 Ben hüzünlüyüm şimdi ki bayram zamanlarında.Babam yok....Her şey kirletilmiş sevgiler gerçek değil kuru bir mesaj ile kutlanıyor bayramlar.
   Babamı geri getiremem belki ama o eski günleri umutla beklerim yine de. Belki tekrar yaşarız......

Deniz Kızı








22 Eylül 2015 Salı

    





Sonbahar...




   Sonbahar kapılarını çaldı bugün.Kendisi gibi hüzünlü bir gün.Güneş bulutların arkasına saklandı.Benim için sonbahar nedense hep ayrılıkları hatırlatıyor.İçimdeki ateş, güneş ile birlikte sönüyor sanki.yerini başka bir şeye bırakıyor, köze.Bu benim daha çok canımı yakıyor.Henüz sönmemiş hatta hiç sönmeyecek bir ateş.Hep eskide kalan mutsuz tatsız günler geliyor böyle karanlık havalarda.Özlem o kadar derin ki ,kanatıyor yüreğimi.Ne kadar üzülmüş olsam da benimdi o anılar ve özeldi diyorum kendime.Özlüyorum biliyorum çünkü o karanlık günlerin öncesi mutluluktu ,gerçek mutluluk, gerçek sevda ve gerçek ben vardım.Sonra umudum olmalı diyorum, şimdikinin karanlığının sonrası da aydınlık, hep karanlıkta kalamazsın ya.Elbette bir gün yine doğacak o güneş

   Sonbaharda olsa ,bu sefer gitme ,gel yanıma, birlikte hep güneşin doğuşunu seyredelim....
  Deniz Kızı



21 Eylül 2015 Pazartesi

 





İçimdesin....


   Bedenen yanımda olmasa da bir  yerlere giderken insan sevdiğini de yanında götürüyor.Yanında başka birileri olsa da onunla geziyor gibi.Gezdiği her yerde onunla ilgili bir anıyı hatırlıyor.Gezdiğim yerlerde onu, sevdiğimi hatırlatan şey ,DENİZ.O iyot kokusunu içime çektiğimde yanımda gibi oluyor.Hele ki o tuzlu su ile buluştuğumda sadece ikimizin olduğu bir dünya oluyor.Huzur doluyor o zaman içim işte.Anlatıyorum her şeyi denizle birlikte sevdiğime seninle daha güzel ve özel buraları iyi ki varsın yanımda .Kalbimin içinde varlığın ,dokunamazsam da sana, göremesem de seni ,benimle berabersin.Sen de hissediyor musun ?

Deniz Kızı

19 Eylül 2015 Cumartesi

Sabah gülümseterek uyandıranım....

Aylardıır belkide yıllardır ilk defa huzurlu uyanıyorum sabahları.. Zaten uyumakta istemiyorum geceleri.. İçimde bir kıpırtı.. Pıt pıt atıyor.. Hani olurya yağmur damlalaırı düşer suya önce bir ' pıt' .. Sonra dalga dalga yayılır.. Onun gibi.. İlk defa belkide kendinden önce beni düşündü biri.. "Üzülmeni istemiyorum "dedi..Ama içten , doğru sebeplerle..Ben hep başkalarını düşünüp mutlu olmak için okdar çok şey yapmışım ki , bile bile,her defasında yanlış olduğunu..Hep onlar mutlu olsun.. Karşılıgında sadece sevilmekti isteğim.. Onu bile korktular vermekten.. Hissettirmekten.. Ben yinede bekledim .. Ta ki... Yoldaki izlerin beni götürdüğü değerimin olmadığı yere varana kadar...

Şimdi mi ?belkide ilk defa sabah düşünerek ,aranıyorum.. Birinin aklındayım, değer verilliyorum, içime sıcacık birşey akıyor.. İçimi ısıtan.. Biliyorum ki biryerde ne yaparsa yapsın kimlerle olursa olsun aklında olduğum biri var...
En güzeli de sabah kalktığımda ben onu düşünürken ,beni düşündüğüne inandığım sevdaya hazır olduğum birinin olduğunu bilmek... 
Tam unutmuş kaybetmişken umudumu, sevgiye tekrar sarıldım ben.. Varlığını hissettim..
hala umut var.. Sevmeyi ve sevilmeyi bilen birinin hayatınızda olması dileklerimle...

"Balın" Ay kızı
....

Sevgi nedir...







Sevgi nedir?...


     Hep birisi fazla sever. Diğeri onun karşında mahcup, kendinden utanıp benim de onu sevmem lazım diye düşünürken kendine ne yaptığının farkında mıdır ?Eşit sevmek var mıdır ya da birbirinin sevgisini ölçmeden hesapsızca ? Hangisi doğru ,insan kendini hep sorgulamalı mı seviyor muyum ya da seviyor mu diye ya da doğal bir şekilde yaşamak mı? Doğal, sınırsız, özgür, hesapsız. Hangimiz yaşıyoruz böyle bir ilişkiyi? Olamaz mı?  Vardır bir yerlerde belki küçük prens gibi buluruz öyle bir yer....
Deniz Kızı....

16 Eylül 2015 Çarşamba


      

Yeni Bir Hayat...


      Yeni bir hayata başlamak her şeye sil baştan başlamak zor gelir insana.Bu yüzden sevmediği bir işe gider, istemediği bir ilişkinin içinde kıvranır,arkadaşlarına kırgındır devam eder.Aslında hayatını daha da zorlaştırdığının farkında değildir.Kendisi için değildir yaşadığı yaşam.Yaşayan da kendisi değildir.Bu yüzden ağır gelir gün geçtikçe.Kendisine kızgın olduğunun farkında olmadan çevresindekilerden alır sinirini.Kapanda hisseder kendisini.
     Oysa ilk başta zor olsa da yeni bir başlangıç hep iyi gelir insana.Tabii ki bu yeni başlangıcı kendisi istediği için yapacaktır.Çevresindekilerin tepkisine aldırmadan özgürce karar vererek.Onu bekleyen yenilikler de onu üzecektir, kıracaktır, belki mutsuz edecektir.Ama risk almadan kendi kararını nasıl verir insan.Başkaları için değil kendin için yaşadığın üzüntü bile insana o kadar ağır gelmez bence.
    Çoğunluğumuz kaybetme korkusu ile yeniliklere adım atamıyoruz.O adımı atmazsan inan bana daha çok kaybediyorsun.
     Ben yeni bir adım attım kaybetmekten korkmadan hadi sen de bir adım at inan şimdikinden daha iyi olacak her şey.....

Denizkızı..

9 Eylül 2015 Çarşamba





ÖZGÜRLÜK...

    Özgürlük benim için kıymetli.Çünkü benim gerçek ben olmam için özgür olmam lazım.Ama nereye kadar.Aileden başlayarak hep birilerine ve bazı kurallara bağımlıyız hepimiz de.Bu yüzden hep bir iç sıkıntısı var.Kurallara ve insanlara uymak zorunda kalmak özgür ruhumuza çoğu zaman ters geliyor.Hayal kurmak ,özgürlüğümüzün en güzel saatleri.Kurduğun hayallere kimse karışamıyor, istediğin şeyi yap kimse seni kınamıyor.Hayallerinin bitmesi içindeki çocuğun öldüğünü gösterir .Ve sen içindeki çocuğu kaybedersen hayaller olmadığı için mutsuz depresif yaşama isteği duymayan biri oluyorsun.Çağımızda maalesef içindeki çocuğu kaybeden sadece kendine değil çevresindeki insanlara da zarar veren bir çok insan var.Savaş, terörizm,cinayetler ve daha bir çok kötülük içindeki çocuğu unutanların eseri.
   Hayallerinizi ve içindeki çocuğu insanlara karşı savunun.Onları koruyun herkesten.Ancak o zaman özgürlük ,beraberinde gelen iyilik ve güzellikler olur.

Denizkızı